Basar logo
Bild Spätzle Bräda med skrapa

Spätzle Bräda med skrapa

Betygsätt |Jämför

Tillverkare: Ej angivet

Plats 1 i kategorin köksartiklar

Bästa pris: 149 kr

|Ge omdöme

Spätzle bräda med skrapa

Spätzle är en maträtt med tyskt ursprung, särskilt populär i området Schwaben i södra Tyskland, Schweiz och i Alsace i Frankrike.
Na


... Läs mer >

Prisjämförelse för Spätzle Bräda med skrapa

Produktinformation

Spätzle Bräda med skrapa är rankad på plats 1 av 3667 i köksartiklar. Bästa pris är 149 kr

Spätzle bräda med skrapa

Spätzle är en maträtt med tyskt ursprung, särskilt populär i området Schwaben i södra Tyskland, Schweiz och i Alsace i Frankrike.
Namnet betyder liten sparv och Spätzle tillverkas av en deg som liknar degen som används för pasta. De kan till utseendet likna spaghetti men kan även ha många andra former.
Namnen varierar med formerna. Spätzle bör tillverkas och ätas färska och det är fortfarande vanligt att hushållen och restaurangerna själva tillverkar dem. De ingår i en lång rad typiska maträtter som förekommer i sydtysk husmanskost. Spätzle ätes t ex med riven ost, baconbitar och mycket stekt lök.

Ingredienser Spätzle 4 port:
vatten
50 gram smör
1 tsk salt
4 st ägg, lättvispade
6,75 dl vetemjöl

Tillagning
1. Sikta ned mjölet i en skål. Tillsätt de uppvispade äggen, salt och 2-3 msk vatten. Blanda ingredienserna väl och tillsätt ytterligare cirka 1,5 dl vatten, lite i taget; vispa smeten tills den är luftig.

2. Koka upp vatten och salt i en stor, vid gryta. Doppa en skärbräda med handtag i vattnet, bred ut ett tunt lager smet på skärbrädan och skrapa sedan ned degen i cs 5 mm smala strimlor i det kokande vattnet med hjälp av en lång, flat kniv. Doppa kniven då och då i det kokande vattnet; detta förhindrar att degen klibbar fast. Proceduren upprepas tills all smet har gått åt.

3. Spätzle är färdiga när de flyter upp till ytan. Lyft upp dem med hålslev och lägg dem i ett durkslag och låt dem rinna av.

4. Hetta upp smöret och slunga Spätzle i det tills den blivit het och har svällt något. Servera den genast, tex till en stek. Spätzle kan också serveras "skirade", då häller man över skorpsmulor som brynts i rikligt med smör.


Modellnamn: Spätzle Bräda med skrapa

Tillverkare: Ej angivet

Kategori: Köksartiklar

Skriv omdöme om Spätzle Bräda med skrapa

Mitt betyg:
Mitt omdöme:
Namn:
E-post:
Lösenord:
Stäng

Skriv omdöme om

Mitt betyg:
Mitt omdöme:
Signatur:
E-post:
Lösenord:

Populärast i Köksartiklar

Nyheter i Köksartiklar