Basar logo

Res säkert med din hund

Bild Res säkert med din hund

Om du reser i bil med din hund är det säkraste sättet att använda en transportbur.
Det är inte bara ett tryggt sätt utan reglerat i väg-trafikföreskrifterna att hundar måste säkras för alla säkerhet i bilen. Transportburen skyddar inte bara din fyrbente vän utan alla passagerare i bilen. Om olyckan skulle var framme måste alla last säkras, inklusive hundar, för att inte bli en farande fara för passagerarna. Du måste därmed även säkra buren som hunden åker i.

Köpa rätt transportbur till din hund
Det är såklart bäst att utgå från hundens mått och därefter mäta så att den får plats i din bil.
Hunden bör ha god plats att röra sig inne i buren. Som riktmärke brukar man säga 15 cm på både bredden och höjden runt din hund.
Man måste såklart utgå från en vuxen hunds mått om din hund fortfarande är en valp. Det är därför bra att kolla upp hur stor din hund kommer bli.

Olika typer av hundburar.
Det finns ett otal olika burar på marknaden. Allt från hopfällbara burar i nylon till mer stabil i metall.
De hopfällbara nylonburarna är lätta och platsbesparande. De upplevs också mjuka och blir väldigt bekväma för sin användare. De passar bäst för kortare resor.

Transportburar i metall är robusta och säkra. Väljer du en bur i aluminium är de lätta och enkla att använda. De monteras utan större besvär och behöver inte rengöras speciellt ofta.

Transportburarna i plast kan vara en praktisk lösning och de brukar vara tåliga och lätta att rengöra. Dess största fördel är vikten som kan vara viktigt om man behöver bära buren inför en flygresa.
Plastburarna är därmed den bästa lösningen vid flygresor.

Vi vil såklart ta hand om våra hundar på bästa sätt, därför är det extra viktigt att vi anpassar transportburarna efter det resesätt som vi ska göra.
Då säkerheten är viktig lönar det sig att titta på välkända märken som är certifierade.
Det gäller att klra säkerhetskraven, hålla koll på din hunds mått samt på vilket sätt du ska transportera dig.

Vi har samlat några bra köp av transportburar här på Basar: