Basar logo

Brygg kaffe som en mästare med Moccamaster

Bild Brygg kaffe som en mästare med Moccamaster

Moccamaster har länge varit den okrönte kungen bland kaffeälskare med sin klassiska design och sina goda bryggengenskaper. Den har länge varit vida känd för sin höga bryggtemperatur. Idag har flertalet tillverkare kommit ikapp när det gäller bryggtemperaturen, men frågan är om designen fortfarande är så unik att Moccamaster stannar på tronen.

Varför äga en Moccamster?


Moccamster är fortfarande känd för sina goda bryggegenskaper och idag brygger man i 92-96 grader. Det gör att den unika smaken kommer fram ur dina valda kaffebönor. Basar testar mer än gärna en kopp och kan intyga att kaffet blir riktigt hett under vårt test. Serveringstemperaturen ligger runt 80-85 grader vilket få anses mycket väl godkänt.
Att kaffebryggaren tillverkas för hand i Nederländerna och 10 års garanti känns som ett lika gptt skäl att smälta till sin kaffekopp. Det är inte svårt att förstå kaffebryggaren popularitet.

Funktioner på Moccamaster


På senare tid har flertalet funktioner tillkommit på denna konservativa bryggare, den mest eftertraktade bör vara den automatiska avstängningen som får oss dåsiga kaffedrickare att andas ut och med lättat samvete lämna hemmet med vetskapen att bryggaren inte kommer elda ner vår huset i alla fall om vi mot förmodan glömde stänga av den.
På vårt testexmepla Moccamaster Automatic Stone Grey finns det ett automatiskt droppstopp som effektivt bryter kaffet till kanan. Vi har upplevt att just denn funktion haltat på äldre modeller där man sätt att droppningen fortsatt ändå, detta verkar dock vara åtgärdat på denna modell som bryter kaffet bestämt och varaktigt. Denna modell stänger lydigt och automatiskt av sig efter 40 minuter. Det anges både som miljöskäl, vilket såklart ite är helt fel i dagens tider med höga elpriser. Men även som en säkerhetsdetaljs som vi uppskattar väldigt.
Det följer även med en rengöringspåminnelse som ska hjälpa oss att hålla bryggaren ren från baktier och mögel.

Tips vid bryggning på Moccamaster


När det gäller doseringen av kaffet är det reglerat till 60 g per kopp. Här är det inte så mycket spelrum som det verkas tros ute i stugorna. Man har ju hört allt från en skopa per kopp och en till kannan till rågade skedar enligt borlänge-modellen. Nej här ska vi med tysk (nåja holländsk) precision försöka hålla oss till just 60 g kaffe per kopp. Det följer som tur med en skopa som håller måttet (haha), men den blir det lätt att dosera korrekt.
En annan viktigt detalj som många glömmer bort är att jämna till kaffet i filtret, så det blir en rak yta. Med ojämn kaffe uppbyggnad i filtret blir inte bryggningen korrekt.

Se våra aktuella erbjudanden på Moccamster på Basar här: