Basar logo

Klösträdet kattens roligaste leksak!

Bild Klösträdet kattens roligaste leksak!

Klösträdet är en rolig leksak som underhåller din katt dygnet runt. Det kan vara lika underhållande för dig att studera katten när den leker i trädet. Många roliga situationer kommer uppstå då katter tendera ha väldigt god humor likväl som sin ägare. Men är det en nödvändig pryl i hemmet?

Behöver man köpa ett klösträd till sin katt?
Klösträdet kan verkligen bli en räddare i nöden om du har problem med att din katt klöser på din möbler.
Det är ett naturligt behov hos katter att vässa klorna och visst kan man lösa det med en enkel klösbräda.
Men ett klsöträd är ju så mycket roligare att hänga i. Genom att gnida in kattmynta som frigörs vid klösning kan du locka bort din katt från dina dyra möbler.
Klätterträdet uppmuntrar och håller din katt i form året om, även regniga dagar. Detta motverkar såklart vemod och fetma hos din lilla krabat.
Du får inte bara en katt med fina klor utan även en vältränad och glad katt.

Tips när du ska köpa ett klösträd!
Det finns några viktiga saker att tänka på inför ditt köp. Allt från material, form och funktion.
Det finns klösträd som är gjorda av naturliga eller syntetiska material. Här vill vi gärna rekommendera en tjock sisal som är ett naturmaterial.
Hållbarheten blir längre på ex. stolparna som katten klättrar på.
Det är även viktigt att konstruktionen är stabil och att storleken passar din katt och rum. Trädet får inte vara för högt så katten inte kan sträcka ut sig längst upp.
Anpassa formen på klätterträdet efter din katts personlighet, gillar denne att ligga mycket och spana se till att det finns en liggkorg med gott om plats.

Klösträden är därmed bara inte en leksak utan även en viktigt del av din katts liv. Både för att underhålla katten med även se till att denne håller frisk och sund.
Mycket av detta kan utekatten klara av ute vid fint väder. Har du en innekatt känns det nästan obligatoriskt att skaffa ett klätterträd till din katt.
Dekorera gärna trädet med roliga leksaker för att skapa ännu mer lek och spänning för katten, det är endast din fantasi som sätter gränser.
Du kommer garanterat få en rolig stund med din katt i denna kattmöbel!

Vi kan rekommendera nedan klösträd på Basar: