Basar logo

Håll greppet på ditt rack!

Bild Håll greppet på ditt rack!

Vi kikar närmre på greppet. Vi ställer oss frågan om man behöver linda om sitt nya rack med en så kallad gepplinda. Eller räcker det att köra på med originallindan som medföljer ditt nya rack. I detta fall kikar vi på grepplindor för padelrack. En produkt som blivit mycket populär i och med padelsportens intågande.

Behöver jag en grepplinda till mitt padelrack?


Vi har testat ett antal padelrack här på Basar och då utan någon speciell lidning på racken. Nu har vi haft möjligheten att låta redaktionen provspela en litelängre period med några rack och jämföra funktionen med eller utan extra grepplinda.

Vi kan intyga att originallindan fungerar kanon ett kortare tag. Men vår uppfattning är att efter några veckor avtar greppet och man börjar slira lite på greppet. Framförallt inomhus eller vid varmare väder när handsvetten ökar så blir det påtagligt. Vi rekommenderar därför att köra originallindan så länge det känns ok och därefter gå över till en favorit-grepplinda.

Perforerad eller slät grepplinda?
Idag finns det otaliga varianter på grepplindor från släta varianter till mer grepputformade. Personligen gillar vi de lite mer släta varianterna som inte gör greppet alltför tjockt. Vi upplever att greppet kan bli för tjockt och faktiskt att man får ont i armbågen av de allt för kraftiga greppen.
Lindan får gärna vara lite klibbig, där upplever vi ett bättre grepp och det känns som att lindan håller dig fräschare längre.
De perforerade varianterna sägs vara bättre på att absorbera svett och ge mer frktion till greppet. Vi upplever ingen större skillnad på dessa grepptyper. Rentav blir den perforerade variaten något mer smutsig efter att tag.

Basars favorit av grepplinda!
Utan att avslöja för mycket då vi kommer med ett mer utförligt test som kommer publiceras på hemsidan så har vi utsett en klar vinnare. Vår favorit är en tunn och lätt klistrig variant som är helt slät. Den är lyxigt inpackad så man drar av skyddsplasten precis innan man lindar racket. Det gör att det är perfekt klibbig när den appliceras och håller smutsen borta. Nå ska vi avslöja vår favorit, JA vinnaren i vårt test Bästa Grepplindan för padelrack är i vårt tycke Yonex Grepplinda!